ImpressieFriso Woudstra

Kiezen voor een architect betekent kiezen voor kwaliteit.

In 1976 is Friso Woudstra begonnen als zelfstandig architect in de oude pastorie van de Nederlandse Hervormde kerk te Warnsveld. Deze pastorie dateert uit 1624 en is in 1923 grotendeels herbouwd door architect Postel. De eerste opdrachten bestonden hoofdzakelijk uit verbouwingen. In 1977 verkreeg Friso Woudstra de eerste opdracht tot het restaureren c.q. rehabiliteren van een rijksmonument. In 1991 is het kantoor verhuisd naar een monumentaal pand in Eefde, daterend uit 1378.
Deze voormalige uitspanning met de naam ‘De Laatste Stuiver’ is geheel in stijl gerestaureerd en verbouwd tot volwaardig architectenkantoor met uitbreidingsmogelijkheden. In 2004 verhuisde het architectenbureau naar het geheel gerestaureerde koetshuis van het 19e eeuwse landhuis De Wientjesvoort (ontwerp P.J.H. Cuypers) te Vorden.

Specialisatie

Friso Woudstra Architecten BNA is gespecialiseerd in het nieuwbouwen van historische villa’s, het ontwikkelen van landgoederen, restauratie en appartementenbouw met een klassieke uitstraling. Met name de bouwstijlen midden negentiende eeuw, begin twintigste eeuw en de jaren dertig zijn favoriet. Detaillering, materiaalgebruik, indeling en gebruikte kleuren zijn authentiek. Ons bureau heeft een groot historisch besef en veel kennis van de bouwstijlen van weleer. Nostalgische panden met die typische klassieke uitstraling, landhuizen, schitterende patriciërswoningen in oude stads- en dorpscentra inspireren onze ontwerpen.

  • Classicistisch
  • Jugendstil
  • Nieuw Amerikaans
  • Rietgedekt
  • Jaren ’30
  • Landgoederen
  • Restauratie

Kijk voor alle typen op: https://frisowoudstra.nl

Interesse in deze stijl Naar website architect